A pályázat keretében felújítják a törökzugi óvodát, átalakítják és kibővítik a galbácskerti óvodát, valamint fejlesztik a gyulavári óvoda játszóudvarát. A beruházás révén infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés is megvalósul. A projekt a munkaterület átadásával kezdődik meg a törökzugi helyszínen.

A munkálatok során, a modern követelményekhez igazodva, racionalizálják az átalakítandó épületek alaprajzi rendszerét, valamint felújítják a mosdó- és öltözőhelyiségeket, amelyek a szigetelés után új aljzatot és burkolatot kapnak. Az óvodákban emellett a gépészeti és a villamos rendszer is megújul, fehér mosogatóval és adagolóval ellátott melegítőkonyhák létesülnek, továbbá illemhelyeket alakítanak ki a látogatók és a mozgáskorlátozottak számára. A galbácskerti óvodában 25 gyermeket ellátó csoportszobákat alakítanak ki, a beruházás után mindhárom helyiség alapterülete meghaladja az ötven négyzetmétert. A gyulavári óvodában olyan – széltől és esőtől védett – játszóudvar létesül, ahol a szabadtéri foglalkozásokat az átmeneti évszakokban is zavartalanul megtarthatják.  

A projektnek köszönhetően mindhárom óvodában korszerű, minden igénynek és elvárásnak megfelelő, modern intézményi környezet jön létre.