A Gyulai Törvényszék a 2019. október 16-án hozott ítéletében a terheltet hivatali vesztegetés bűntette miatt négy hónap, végrehajtásában egy év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és százezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott egyéni vállalkozóként bérfőzést végző szeszfőzdét működtetett. 2016-ban a szabálytalan bérfőzetés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki eljárást indított  és meg akarta hallgatni a vádlottat. Miután a terhelt erről tudomást szerzett, telefonon pontosan meg nem határozott mennyiségű pálinkát ígért a pénzügyőr ismerősének és arra kérte, hogy a pálinka egy részét adja át a jövedéki ügyben eljáró kollégájának. A vádlott a telefonbeszélgetés után legalább két liter pálinkát adott át az ismerősének azért, hogy az az ügyben eljáró pénzügyőrt befolyásolja a jövedéki eljárás elfogulatlan intézésében.

Az elsőfokú ügyészség a szabadságvesztés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés büntetés aránytalanul enyhe. A korrupciós bűncselekményt elkövető terhelttel szemben a törvényi minimumot lényegesen meghaladó szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.