Ez a szép tavaszi hétvége sok izgalmat rejtett magában. A három nap alatt a diákok kétszer álltak a szakmai zsűri elé: az első napon bemutatták a szabadon választott szövegüket, majd a második napon következett a nehezebb feladat, egy idegen (nyelvészeti) szöveget kellett minél pontosabban, minél helyesebb hangsúlyozással felolvasni. A versenyzésen túl különböző programokon vehettek részt a jelen lévő diákok és a kísérőik. A szervezők bemutatták Kisújszállás múltbéli és jelenkori irodalmi és kulturális életét.

Az utolsó napon került sor az eredményhirdetésre, ahol a jelenlévő diákok Kazinczy-érmet kaptak. Az érmek színét a nyelvápolókból álló zsűri döntötte el az előző két nap teljesítménye alapján. Óriási volt az öröm, amikor kiderült, hogy Dóri arany színű éremmel jöhet haza!

De nemcsak ő kapott ezen a napon díjat. Az iskola pedagógusát, Diószeginé Képíró Ildikó tanárnőt is meghívták a díjkiosztóra. Mégpedig azért, hogy egy különleges éremmel jutalmazzák meg. Az idei versenyen ugyanis elismerő oklevelet és emlékérmet kaptak azok a pedagógusok, akik legalább hatszor kerültek be tanítványukkal a kisújszállási döntőbe.

Ildikó tanárnő a 8 döntősével a kelet-magyarországi régió legeredményesebb pedagógusa címet tudhatja magáénak!

Diószeginé Képíró Ildikó magyar-történelem szakos pedagógus. Jó érzéke van a tehetségek felfedezésében, ennek eredményeképpen tanítványai gyakran örvendeztetik meg különböző rangos versenyek dobogós eredményeivel. A pályán eltöltött évei alatt nem nagyon volt olyan év, melyben ne lett volna első helyezett tanulója valamilyen versenyen. Csak néhányat említve közülük: Arany János Szavalóverseny, Vésztői szavalóverseny, Ady Szavalóverseny, „Év hangja a sarkadi kistérségben” Szavalóverseny, Nyelvőrző Tanulmányi Verseny, „Szép magyar beszéd” (Kazinczy-) verseny, "Ki tud a legszebben olvasni?", Kazinczy Szavalóverseny, Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny, Bendegúz NyelvÉsz Verseny.

Mindezen felül nincs olyan iskolai vagy városi rendezvény, ünnep, amelyen nem hangzik el a neve. Papírral a kezében, a háttérből figyel, míg tanítványai műsorukkal megörvendeztetik a közönséget. Fenyőünnep, Idősek Karácsonya, Március 15., Zrínyi Ilona Matematikaverseny záróünnepsége, Iskolagaléria, évnyitó, évzáró. Az ő nevéhez fűződik a „Játszótársam, mondd, akarsz e lenni” elnevezésű vetélkedő szervezése is.

A sok elfoglaltsága ellenére nem panaszkodik, hanem a tőle megszokottan, csendben, megfontoltan teszi a dolgát. Nem hivalkodik, nem kérkedik az elért eredményivel. Csak visszafogottan, halkan, persze azért büszkén fogadja a gratulációkat. Összetartja a humán munkaközösséget, szakmai tudásával hozzájárul kollégái munkavégzésének szervezéséhez. Szigorú és következetes, de nem tagadja meg a segítséget senkitől: a szíve aranyból van.