A tájékoztatás szerint az elfogottak közül 10 ember iraki, 10 szír, egyikük török és egy másik férfi kenyai állampolgárnak vallotta magát. 

Magyarországra illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek, személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Meghallgatásukon menekültkérelmet nem nyújtottak be, így a magyar rendőrök szombaton késő este átadták őket a román hatóság képviselőinek - olvasható a közleményben.

A police.hu-n arról is tájékoztattak, hogy a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szombaton 16 külföldi férfit tartóztattak fel a rendőrök Balotaszálláson, Bácsbokodon és Hercegszántón. Az illegális bevándorlók közül 11-en afgán, hárman koszovói, ketten pedig pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén a Bács-Kiskun megyei határszakaszon, Kelebián és Hercegszántón 20 migránst akadályoztak meg a rendőrök szombaton abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.