KÜLFÖLD
Babis az uniós bevándorlási politika reformját sürgette Szófiában
Még Bulgária soros uniós elnökségének fél éve alatt meg kell kezdeni a bevándorlók tagállamok közötti elosztási mechanizmusának megváltoztatását jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök Szófiában hétfőn. „A menekültkvóták nem hatékonyak és megosztják Európát” – emelte ki a cseh kormányfő, vendéglátójával, Bojko Boriszov bolgár miniszterelnökkel való találkozóját követően.
Kritikus a lavinahelyzet Ausztriában
Tirolban elrendelték az 5-ös lavinariadót, ami a legmagasabb fokozat, utoljára csaknem 30 éve volt példa hasonlóra.
Kelemen Hunor szerint Románia nincs felkészülve a 2019 első félévében esedékes EU-elnökségre
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke egy nagyváradi sajtótájékoztatón beszélt erről hétfőn, szavait a szövetség hírlevele és a román hírügynökségek is idézték. A politikus szerint 2018 bonyolult évnek ígérkezik a román politikában, és Romániának ilyen körülmények között kellene felkészülnie arra, hogy 2019 első félévére átvegye az Európai Tanács elnökségét. Erre pedig nincsen felkészülve.
Csaknem száz beteg megölésével vádoltak meg egy német ápolót
A német sajtóban Niels H. néven azonosított férfi az oldenburgi ügyészség szerint összesen 106 beteget gyilkolhatott meg, de három ember haláláért már elítélték, három esetben pedig nem sikerült a vádelemeléshez elég bizonyítékot gyűjteni. A német kriminalisztika egyik legnagyobb szabású sorozatgyilkossági ügyét több mint három éven keresztül vizsgálta egy nyomozócsoport.
Heves volt a vita a német-francia barátsági szerződés meghosszabbításáról
Heves vita után fogadott el határozatot hétfői ünnepi ülésén a német szövetségi parlament (Bundestag) a német-francia barátsági szerződés megerősítéséről.
Csúnyán átverték a japán turistákat Velencében
Az észak-olasz város polgármestere mielőbb igazságot szolgáltatna az ügyben, ugyanis nem ez az első eset, hogy drasztikusan túlszámláznak egy helyi étteremben.
Már három dimenzióban is túrázhatunk Székelyföldön
Új, háromdimenziós applikáció segíti a túrázókat Székelyföldön.
Duterte: Lőjetek agyon, ha diktátorrá válnék!
A Fülöp-szigeteki elnök hétfőn erre utasította a hadsereget és a rendőrséget.
Kamerarendszerrel védekezik Koppenhága az utcai bandák ellen
A dán főváros önkormányzata a megnövekedett lövöldözések és halálos áldozatok száma miatt új lépések tesz az erőszak visszaszorítására.
A felújítás után a magyar kormány támogatásával feltárt középkori pálos monostorban lelnek új otthonra Gombaszögön.
2018. január 22. hétfő, Vince és Artúr napja
Élő adás
Nézze élőben a Magyar Televízió csatornáit, vagy hallgassa kedvenc rádió csatornáját!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nézem meg