Több mint 100 liter gázolajat lopott el három férfi egy öntözőberendezés üzemanyagtartályából Békés megyében. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 14-én 0 óra 15 perc körül ellenőrizték őket Mezőkovácsházán a Battonyai úton. A kocsijuk csomagtartójában egy műanyag kannát, az utastérben pedig egy szintén műanyag hordót találtak, mindkettőben gázolaj volt. A férfiak nem tudták igazolni az üzemanyag eredetét, ugyanakkor az igazoltatás időpontjáig a rendőrségre lopásról nem érkezett bejelentés.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei megkérték a területen működő, mezőgazdasági termeléssel foglalkozó részvénytársaság munkatársait, hogy ellenőrizzék az öntözőberendezéseiket. Ekkor derült ki, hogy az egyiknek az üzemanyagtartályáról letörték a lakatot és egy locsolócsővel 127 liter gázolajat fejtettek le belőle.

A cég, éppen a lopások megelőzése, illetve felderítése érdekében színezi az üzemanyagot, így egyértelművé vált, hogy a lőkösházi férfiak autójában az öntözőberendezésből kilopott gázolajat találták meg a rendőrök.

Mindhárom férfi ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait december 17-én továbbította az ügyészségre.